Jongerencentrum The B, een uitgaansgelegenheid voor en door jongeren in Venray. Er werd gezocht naar een extreem flexibele oplossing, 2 ruimtes, een café en een zaal die zowel onafhankelijk als samen moest kunnen werken en een zeer grote variatie aan verschillende settings in de zaal. Denk o.a. aan DJ’s, bands, karaoke en films kijken.
Omdat het pand voornamelijk door jongeren gerund wordt moest het naast een eenvoudige bediening, ook de mogelijkheid hebben om de jongeren te laten experimenteren met licht en geluid, zonder dat er kabels losgenomen of verplaatst hoeven te worden.

Als hart van het systeem werd een vrij programmeerbare Yamaha processor ingezet, die met diverse presets is geprogrammeerd om snel tussen de verschillende gewenste settings te kunnen schakelen met een druk op de knop of scherm. Om de flexibiliteit nog verder te vergroten is met Dante, audio over het bestaande ethernet netwerk, de mogelijkheid gecreëerd om overal in het pand audio in of uit te laten gaan bij iedere gewenste aanwezige ethernet aansluiting.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de DJ-set die overal via 1 ethernet kabel ingeprikt kan worden en direct door het systeem als zodanig wordt herkent, zonder extra kabels om te steken. Echt Plug & Play!

De reeds aanwezige lichtcontroller werd gedegradeerd voor een aantal voor geprogrammeerde scenes en worden ook weer aangestuurd door de Yamaha processor, evenals het schakelen van de beamer en het beamerscherm.
Een nieuwe Alolites tafel werd aangeschaft om bij grotere feesten via Artnet in te prikken en het showlicht automatisch over te nemen.

Op deze manier kan iedereen zonder kennis alle basisfuncties in het pand uitvoeren en bestaat de mogelijk voor leren en experimenteren, zonder dat de betrouwbaarheid in het gedrang komt. Ook geeft het ervaren of ingehuurde krachten het maximale uit het systeem te halen bij de grotere events.