In2Sound werd benaderd om problemen met de ‘galm’ te bekijken en de willekeurige uitval van verschillende Sonos speakers.
Tijdens de scan bleek dat de nagalmtijd wel meeviel, maar uit het gesprek bleek dat tijdens het gebruik van een microfoon een vertraging van zo’n halve seconde zat. Vergelijk het met jezelf terug horen tijdens een telefoongesprek, de zogenoemde echo. Dit is natuurlijk uitermate vervelend en zeer storend voor de presentator.
Naast de willekeurige uitval van speakers, is een systeem als Sonos of elk ander draadloos systeem, bedoeld voor thuisgebruik en per definitie niet geschikt om presentaties via een microfoon te houden.

Na uitvoerig overleg is besloten om het Sonos systeem te demonteren en een nieuwe bedrade installatie aan te leggen. Vanwege de karakteristiek van het gebouw en de uiteindelijk gekozen locatie van de apparatuur, was de grote uitdaging om de bekabeling zoveel als mogelijk uit het zicht te houden. Dit is uiteindelijk gelukt door, waar mogelijk, boven de balken te blijven en bij verticale en lager gelegen kabels een kabelgoot in de juiste kleur te gebruiken en op strategische plaatsen weg te werken.

Verder was de wens om zowel presentatie als muziek in de ruimte en buiten afzonderlijk te kunnen regelen, en moest de bediening voor iedereen binnen het bedrijf zonder uitgebreide instructie te gebruiken zijn.
Er is gekozen voor een Yamaha DSP met bijbehorende versterker en mediaspeler, netjes weggewerkt in de bar, waarbij alle apparatuur alleen in- en uitgeschakeld wordt bij daadwerkelijk gebruik. Om de hoogwaardige kwaliteit van de muziek en presentatie te waarborgen zijn er zowel binnen als buiten ook speakers van Yamaha gebruikt die perfect zijn voor presentaties en achtergrondmuziek, maar ook een feest zo nu en dan.
De speakers zijn zo gemonteerd dat ze naadloos in het interieur opgaan.